Coronavirus

Bij Relax-4u worden wij overspoeld met vragen over het Coronavirus.
Daarom hier de meest voorkomende vragen en opmerkingen.


Wat is een virus?
Onderstaande tekst in blauw heeft als bron Izore (www.izore.nl/virussen).
Izore is het Centrum Infectieziekten en microbiotische onderzoek in Friesland en verricht de medisch microbiologische diagnostiek voor de 1e en 2e lijn geneeskunde.

Een virus is een hoeveelheid erfelijk materiaal omringd door een eiwitmantel die levende cellen infecteert.
Virussen zijn iets anders dan bacteriën. Virussen kunnen zich niet in voedsel vermeerderen en kunnen al in kleine aantallen tot ziekte leiden.

Een ander verschil is dat virussen afsterven bij verhitting (Relax-4u: b.v. verantwoord in de zon, verantwoord onder een zonnebank en/of in een sauna) en dat antibiotica niet helpt bij bestrijding tegen virussen.

Virusinfectie:
Virussen zijn met name bekend van HIV, AIDS, griep en verkoudheid. Maar een virus kan ook een voedselinfectie veroorzaken.

Virussen zijn erg besmettelijk. De meeste virussen worden tegengehouden door de afweer van het menselijke lichaam. Als het virus verder het lichaam binnendringt dan spreken we van een infectie. Het lichaam reageert op de indringer met een ontstekingsreactie dat resulteert in klachten zoals koorts, spierpijn en hoofdpijn.

Bacteriën gaan onder een zonnebank of in een sauna nooit dood. De meeste bateriën sterven bij 70 graden celsius of hoger. Sommige bacteriën overleven zelfs temperaturen van 90 graden of hoger.

Virussen niet.
Virussen leven het beste bij een temperatuur van ongeveer 8 graden.
Hoe hoger de temperatuur, luchtvochtigheid en uv-kracht, hoe sneller het virus dood is.

Bijna alle virussen zijn bij een lichaams temperatuur van ongeveer 40 graden dood.
Dit komt omdat het menslijk lichaam bestaat uit ruim 72% aan vocht.
Die combinatie van ruim 72% vocht en de temperatuur van rond de 40 graden is dodelijk voor een virus.

Zonder uv-licht en met een droge lucht is elk virus bij 58 graden dood. Ook zeep laat een virus uit elkaar vallen. En wat ook een virus dood, is dus de combinatie van hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid.

Dus hoe bestrijd je snel en effectief een virus?
- Wamte
- Hoge luchtvochtigheid
- Zeep

Dus een sauna en de zon of zonnebank zijn ideaal om virussen te doden. En dan hoeven in de zonnebank niet eens lampen te zitten met uv-licht. De warmte is al voldoende.

Werking van een sauna.
De basis; Hoe wordt een sauna warm?
Een sauna wordt warm door middel van een saunakachel of infrarood verwarming. Een professionele cabine kan wel tot 110 graden celsius verwarmen. De meeste privé sauna's verwarmen niet hoger dan 65 graden. Dat is nog warm genoeg om virussen te doden.

Bij een saunakachel liggen er saunastenen op of in de saunakachel. Deze stenen nemen heel veel warmte op. Door water over de stenen te gieten, verdampt het water en ontstaat er een hogere luchtvochtigheid. Eventueel kunt u aan dit water nog een heerlijke geur toevoegen, zoals lavendel of eucalyptus. Dit is goed voor een luchtwegen en maakt u meer ontspannen.
Bij een sauna met infrarood lampen kunt u een bak water in de cabine zetten en daar lavendel of eucalyptus aan toevoegen.

De eigenschappen van een hoge en lage luchtvochtigheid.
Bij een lage luchtvochtigheid en hoge temperatuur van de saunacabine, kunt u het beste ontspannen. Ook is dit goed voor de bloedsomloop, spieren en traint u uw afweersysteem. Hierdoor bent u beter bestand tegen infecties en virussen. Een hoge luchtvochtigheid heeft een positieve werking op uw luchtwegen en is daarom goed voor mensen met bronchitis of astma. Daarom is een sauna goed voor de gezondheid. Door het toevoegen van geurtjes die u lekker vindt, kan een saunasessie nog aangenamer worden. Plus dat u door het zweten u veel afval- en gifstoffen uit uw lichaam zweet.
Het is daarom aan te bevelen om direct als u de sauna uitkomt gelijk even te douchen met niet al te koud water. Koud water kan uw lichaam een flinke schock geven. Zeker bij mensen met hartklachten en oudere mensen sterk af te raden.

Gebruik maken van een zonnebank en sauna.
Gebruik van een zonnebank.
1; U smeert zich goed in met een olie of cremé zonder beschermingsfactor. Olie heeft onze voorkeur. Dat kan olijfolie zijn of kokosolie of een andere geschikte olie.

2; Gaat u voor het eerst onder een zonnebank, ga dan ongeveer 10 minuten. Bent u vaker onder een zonnebank geweest kunt u misschien langer.

3; Komt u onder de zonnebank vandaan en uw huid is gevoelig, tintelt of doet zelfs pijn, dan bent u te lang eronder geweest. Ga dan de volgende keer de half van de tijd eronder. Maar ga nooit langer dan 30 minuten per keer. Realiseer dat 3 keer per week een half uur veel effectiever is dan 1 keer per week 1,5 uur.

4; Als u onder de zonnebank vandaan komt smeer u zich in met een aftersun. Dit verkoelt de huid lekker en brengt de huid tot rust. Na ongeveer een half uurtje ga u even lekker douchen.

5; Ga 1 tot hooguit 3 keer per week onder een zonnebank. ZEKER NOOIT ELKE DAG.

Gebruik van een sauna.
Ga lekker een sauna in. Ga hooguit 15 minuten per sessie. Doe ook nooit meer dan 3 sessies (sauna en douchen) per keer.
Komt u de sauna uit, ga dan even douchen met niet al te koud water. Hoe verleidelijk koud water ook is. In een sauna zweet u namelijk veel zouten, vuil en gifstoffen uit. Met douchen spoelt u al die zouten en (gif)stoffen van u huid af.
Na het douchen kunt u weer de sauna in. Doe een sessie van sauna en douchen hooguit 3 keer achter elkaar.

Waarschuwing; Maak na gebruik van een zonnebank of sauna gelijk de sauna of zonnebank goed schoon.

Wat kan ik doen om het Coronavirus niet te krijgen of om niet ziek te worden.
- Extra vitamine C.
> Niet alleen voeding maar ook een vitamine tablet. Ons advies is om elke dag 1 tablet Centrum Energy te sikken.
In 1 tablet Cenrum Energy zit 150% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C in en 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine D in.

- Hoge vitamine D door bijvoorbeeld:
> Elke dag extra vitamine D slikken
> Om de dag 10 minuten tot 30 minuten VERANTWOORD onder een zonnebank of 1 tot 3 keer per week in de sauna
Een virus kan niet tegen hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid.

Wat is het Coronavirus precies?
Het Coronavirus is een virus dat niet tot de influenza-groep behoort dat griep veroorzaakt. Het Coronavirus behoort tot dezelfde groep als Sars en Mers.

Het griepvirus (influenza) zit hoofdzakelijk in de hoge luchtwegen. Dat zijn de mond en keelholten en het bovenste deel van de luchtpijp. Het Coronavirus zit hoofdzakelijk in de lage luchtwegen. Dat zijn het onderste deel van luchtpijp en longen.

Het Coronavirus is al langer bekent is bij de wetenschappers. De wetenschappers kenden het virus echter alleen van de dieren. In China is het Coronavirus ineens overgeslagen van dieren naar mensen. Dit lijkt in Nederland nu ook gebeurd te zijn.

Tijdens onderzoeken in een laboratorium in China schijnt het Coronavirus, dat was overgeslagen naar mensen en onderzocht werd, ook nog eens ontsnap uit een geisoleerde kamer.

Hoe wordt het Coronavirus overgedragen?
De besmetting van het Corinavirus vind plaats via druppeltjes.
De grootste kans om het virus over te dragen is via hoesten. Het griepvirus kan ook met niezen en praten worden overdragen.
Dus als je iemand een hand geeft, kan het virus in princiepe niet worden overgedragen. Tenzij iemand in zijn handen hoest of niest en daarna zijn handen nie desinfecteer.

Een virus overleeft alleen als hij een organische bodem heb. Dat is bijvoorbeeld het menselijke lichaam. Buiten een organisch lichaam is het virus snel dood. Een besmet druppeltje kan maximaal 2 meter door de lucht gaan. Dan moet de lucht wel droog zijn. Bij een hoge luchtvochtigheid, is het virus binnen 25 cemtimeter al dood. Dus als iemand hoest, niest of praat, hou dan circa 2 meter afstand. De kans op besmetting is dan nihil. Onder zeer gunstige omstandigheden, kan het virus 1 tot 2 uur overleven op voorwerpen. Er gaan geruchten dat een Coronavirus 1 tot 2 dagen buiten een lichaam zou kunnen overleven. Andere medische medewerkers zetten daar grote vraagtekens bij.

Als iemand besmet is met het Coronavirus maar hoest of niest nog niet, kan hij ook niemand anders in de omgeving besmetten.

Wat als ik toch iemand een hand heb gegeven?
Desinfecteer eerst je handen voordat je je mond, ogen en neus aanraakt. Dan is de kans op een besmetting zeer klein.

Ik heb in november 2019 de griepprik gehad. Dus ik kan het Coronavirus niet krijgen?
U kan altijd besmet raken met een virus. Ook als u de griepprik heb gehad.

Maar het Coronavirus behoort niet tot het Influenza groep maar tot de virus-groep van Sars en Mers.
Dus de griepprik van november 2019 werkt niet bij het Coronavirus.

Waarvoor is dan het griepvaccinatie in november?
Bij een vaccinatie krijgt u een influenza virus ingespoten dat niet actief is en afgezwakt is en heeft de samenstelling van wat de wetenschappers verwachten dat er gaat komen rond februari. Uw lichaam gaat dan anti-stoffen tegen dat virus aanmaken. Vandaar dat veel mensen die de griepprik krijgen de hele winter wat verkouden zijn, hangerig en moe zijn. Tot het depressieve af. Als er dan een uitbraak komt met dat virus, krijgt u het virus en ziekte wel degelijk maar u wordt er niet zo heftig ziek van.
En omdat het Coronavirus van een andere groep virussen is, werkt de griepprik dus helemaal niet.

Waarom al die paniek om het Coronavirus?
Het Coronavirus is voor de mens een heel nieuw virus. Hierdoor verspreid het virus heel snel. Alle maatregelen zijn er daarom voor bedoelt om die verspreiding in te dammen en te vertragen. Als het virus heel snel blijft verspreiden komt de behandeling in het ziekenhuis in gedrang. Alles is er dus op gericht om het virus zo traag mogelijk te laten verspreiden zodat de ziekenhuizen niet te veel belast worden.

Zijn er medicijnen tegen het Coronavirus?
Nee. Er is geen enkele medicatie die een virus vernietigt. Een virus moet je gewoon uitzieken.
Het lijkt erop dat een malaria medicijn goed werkt om de verschijnselen van het Coronavirus te onderdrukken.
Maar dat wordt nog onderzocht.
Ook wordt er in Nederland op dit moment onderzocht of een TBC-vaccinatie werkt bij Corona.

De behandeling van het Coronavirus is, net als bij elk virus, erop gericht om een longontsteking te voorkomen. Heeft u al een longontsteking door het Coronavirus, is de behandeling erop gericht om de longen zo snel mogelijk te genezen door de patiënt bijvoobeeld extra zuurstof te geven. Antibiotica heeft bij geen enkel virus effect.

Gaan er mensen dood aan het Coronavirus?
Ja. Net als bij elk ander (griep)virus overlijden er ook mensen aan het Coronavirus.
- Ongeveer 5% van de patiënten komen in levensgevaar (Ongeveer 3% zal mogelijk overlijden).
- Ongeveer 95% van de patiënten wordt dus gewoon weer beter.
- Slechts ongeveer 14% van de patiënten krijgt ernstige klachten.
- Ruim 81% van de patiënten krijgt dus milde klachten of heeft helemaal geen klachten.

Zoals bij alle virus-besmettingen overlijden de meeste patiënten aan een complicatie. De meest voorkomende complicaties zijn ziekten en aandoeningen aan de luchtwegen. Daarom adviseren wij om geen paracetamol te slikken als de koorts niet oploopt tot over de 41 graden. Door het slikken van paracetamol verlaagt u de koorts. Een virus blijft dan langer actief in uw lichaam met langer kans op complicaties. Maar overleg dat wel met uw (huis)arts.

Maar wat er weinig gemeld wordt, is dat ongeveer 98% van de patiënten gewoon herstelt en beter wordt.

Hoeveel Patiënten en overledenen zijn er in Nederland bekent?
SINDS 1 JULI 2020 MAAKT HET RIVM GEEN CIJFERS MEER BEKENT.
Op dinsdag 30 juni 2020 is bekent dat er:
- 50.273 mensen zijn besmet of zijn besmet geweest met het Coronavirus (bij de griepgolf 2018 is dat ruim 900.000).
Iets meer dan 0,3% van de inwoners van Nederland is dus besmet geweest.
In maart 2020 riep het RIVM en de Nederlandse regering dat 60% tot 70% van de Nederlanders besmet zou raken. Dat is dus nog lang niet aan de orde.
Ruim 85% van de patiënten geneest binnen twee weken volledig. Ruim 81% van de patiënten heeft helemaal geen klachten.

- 11.873 patiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis of zijn opgenomen geweest en alweer gezond naar huis.
Veruit de meeste patiënten zijn allang weer gezond en wel thuis.

- 6.113
mensen zijn overleden door het Coronavirus in 2020. (Tijdens de griepgolf in 2018 waren er ruim 9.500 doden)

LET WEL OP. DE CIJFER VAN HET RIVM ZIJN ERG ONBETROUWBAAR.
Helaas is de hele berichtgeving van onze overheid, RIVM en WHO er op gericht om u doodsbang te maken.
Daarom zijn er ook geen cijfers bekent van hoeveel mensen er volledig genezen zijn en geen klachten meer hebben of hoeveel mensen die helemaal geen klachten hebben gehad.

Zo is bekend dat er sinds zaterdag 20 juni 2020 GEEN doden meer zijn gevallen door Corona.

Het enige dat wij los hebben gekregen van personeel uit de ziekenhuizen is:
DAT RUIM 85% VAN DE BESMETTE PERSONEN NIETS MERKEN VAN CORONA (CONVID-19), GEEN KLACHTEN HEBBEN EN OOK NIET ZIEK WORDEN.

Om deze reden werd er ook niet gemeld toen er bijna geen Corona-patënten meer op de IC's lagen. Tot dat het aantal Corona-patiënten op de IC's weer iets opliep. Toen stond het weer uitgebreid in het nieuws.

Sinds vrijdag 12 juni 2020 zijn er in Nederland officieel geen ziekenhuisopnames meer van patiënten met Corona.
De cijfers die na 12 juni 2020 in de media genoemd worden zijn vertraagde cijfers van voor 12 juni 2020.

Alle overleden patiënten en de patiënten met ernsige klachten waren allemaal mensen die al ernstige gezondheidsklachten hadden voordat zij besmet raakte met het Coronavirus. Bij de meeste overleden personen werd al verwacht dat zij binnen 1 tot 2 maanden ook waren overleden zonder Coronabesmetting.
Veruit de meeste besmettingen (ruim 2/3) zijn in Brabant en Limburg.

>>> Sinds vrijdag 3 april 2020 daalt het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en opnames IC fors <<<
Mede door het mooie en warme weer in Nederland

Is er willekeur onder de overleden patiënten?
Net als bij elk ander (griep)virus, hebben de meeste mensen die overlijden al een andere ziekte of aandoening aan de luchtwegen.

De grootste groepen mensen met kans op overlijden van het Coronavirus zijn:
- oudere mensen (circa 70+)
- mensen met ziekten en aandoeningen zoals diabetes, kanker, hartziekten en longziekten
- mensen met een overgewicht
Tot nog toe zijn er geen kinderen en baby's overleden aan het Coronavirus.

Deze risico groepen zijn overigens dezelfde risico groepen als bij elk ander (griep)virus.

Kan ik iets doen om kans op besmetting tot een minimum te beperken?
- Let op uw hygiëne
- Hou minimaal 1,5 meter afstand tot een ander persoon als deze hoest.
- Handen desinfecteren als u iemand anders aanraakt of aangeraakt heb
- Hoest en niest in de elleboogplooi. (NIET IN DE HANDEN)
- Hou u vitamine C en D en uw weerstand op een hoog niveau
Dus veel citrus fruit eten (o.a. sinasappels en kiwi's). Of slik extra multi vitamine. Voor de vitamine D kan u druppels of tabletten slikken. Of (VERANTWOORD) onder een zonnebank gaan. Het helpt ook om tomaten en/of roodvlees te eten.

Wanneer moet ik rekening houden met de mogelijkheid dat ik besmet ben met het Coronavirus?
Verdenking op Corona is als u aan alle drie de onderstaande punten voldoet.
- U heeft koorts
- U hoest
- U bent benauwd

Ik voldoet aan alle drie de hierboven genoemde punten. Wat nu?
- BLIJF BINNEN EN VERMIJDT ELK CONTACT MET UW HUISGENOTEN.
- BENT U KORTADEMIG? NEEM TELEFONISCH CONTACT OP MET DE HUISARTS OF HUISARTSENPOST.
-
GA NIET NAAR DE (HUIS)ARTS OF HUISARTSENPOST TOE.
>>>>>>>>>> BLIJF THUIS <<<<<<<<<<


Verder:
Luister naar de adviezen van de (huis)arts of huisartsenpost.
Veel drinken (minimaal 2 liter per dag). Liefst water of een isotone drank.
Dit voorkomt uitdroging.
Doe rustig aan tot zeker 2 tot 3 weken nadat u alweer beter bent.

Kan ik het virus meerdere keren krijgen?
Ja. U kan elk virus (dus ook dit Coronavirus) meerdere keren krijgen. Soms snel achter elkaar.
Maar u zal merken dat als u een virus voor een tweede of zelfs derde keer krijgt, u steeds minder heftig ziek wordt. Uw lichaam herkent het virus steeds sneller en zal steeds makkelijker het virus kunnen vernietigen.

Kan ik besmet raken door het Coronavirus als ik een pakje ontvang uit China of andere landen waar het Coronavirus heerst?
Die kans is bijna nul.
Als een persoon besmet is met het Coronavirus en hij moet hoesten of niezen, dan is het virus onder zeer gunstige omstandigheden binnen 1 tot 2 uur dood. Dus als iemand waar dan ook een artikel besmet met het Coronavirus, is het virus al dood voordat u het artikel ontvangt.
Als de bezorger besmet zou zijn en hij niest bij het uitlaten voor uw deur op het pakket, zou onder zeer gunstige omstandigheden u besmet kunnen raken. Maar als u niet met uw mond aan het pakket of aan uw handen komt, is die kans erg klein. Ontsmet daarom gelijk uw handen als u een pakket of post heb aangeraakt.

Hebben mondkapjes zin?
Als u een besmetting van uzelf ermee wilt voorkomen? NEE.
Mondkapjes zijn er voor gemaakt dat als U de besmetting heb, u niet andere mensen kan besmetten.

Als u bij hoesten of niezen dat in uw elleboogplooi doet en niet in de handen, heeft een mondkapje geen toegevoegde waarde bij virus bestrijding.

K
omt u in het werk of thuis veel in aanraking met mensen uit de risicogroepen, is een mondkapje aan te raden zodat er minder kans is dat u hen besmet met een virus.

Gebruikt u een mondkapje? Zorg ervoor dat de kap uw hele mond en neus afdekt. Zorg er ook voor dat de mondkap goed op uw wangen afsluit. Gebruik dan ook handschoenen en raak het gebruikte mondkapje niet met de blote handen aan als u het mondkapje afdoet.

Wanneer verwachten jullie dat dit virus weg is?
Net als elk virus is ook het Coronavrius niet warmtebestendig. Het coronavirus sterft bij een temperatuur van ongeveer 24 graden zonder uv-licht. Met uv-licht zal het Coronavirus bij een lagere temperatuur al sterven.
In Nederland loopt vanaf 1 maart het aantal zon-uren op en wordt de uv-kracht van de zon steeds sterker. U zal dan zien dat ook het Coronavirus minder snel wordt verspreid en verdwijnt. Maar volgend jaar kan ook het Coronavirus weer terug komen. En ook het Coronavirus kan muteren. Dus hebben we nu een vaccinatie, kan het zijn dat die vaccinatie volgend jaar niet meer werkt.

Wanneer is er spraken van een epidemie?
Het RIVM en de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) spreken van een epidemie als er in één land 60 mensen of meer per 100.000 inwoners besmet zijn met hetzelfde virus en dezelfde verschijnselen hebben.

Wanneer is er een epidemie? (Stand van zaken op dinsdag 31 juni 2020)

Aantal inwoners:
Aantal besmettingen door Corona 2020:
Aantal besmettingen tijdens de griepgolf van 2018
Aantal doden door Corona 2020:
Aantal doden bij de griepgolf 2019
Nederland
± 18 miljoen
50.273
900.000
6.113
minimaal 9.500


Van de 50.273 bekende besmettingen in Nederland is het overgrote deel alweer genezen van Corona. Hierdoor is er in Nederland nog lang niet sprake geweest van een epidemie.

Dus officieel, naar de maatstaven van het RIVM en WHO, is er dus nog nergens ter wereld een epidemie geweest.

SINDS 1 JULI 2020 MAAKT HET RIVM GEEN CIJFERS MEER BEKENT.

 

Wanneer spreken we van een Pandemie?
Het RIVM en de WHO spreken van een Pandemie als aan alle drie de onderstaande punten voldaan wordt.
- Het virus heeft besmettingen veroorzaakt in twee of meer landen
- De personen moeten besmet zijn met hetzelfde virus en dezelfde ziekteverschijnselen hebben
- De landen met een besmetting liggen in verschillende regio's van de WHO

De WHO regio's:

(beige) De Afrikaanse WGO-regio waaronder Zuid Afrika (46 landen)
(blauw) De Europese WGO-regio waaronder alle landen van het vroegere Sovjet Unie en Groenland (53 landen)
(groen) De Oostelijke Middellandse Zee WGO-regio waaronder Marokko, Turkije, Egypte en Saoedi Arabië (21 landen)
(rood) De WGO-regio van de Amerika's waaronder USA, Argentienië, Brazilië, Aruba, Bonaire en Curaçao (35 landen)
(paars) De Zuid-Oost Azië WGO-regio waaronder India, Bangladesh en Indonesië (11 landen)
(rood) De Westelijke Stille Oceaan WGO-regio waaronder Australië, Vietnam, Camodja en Nieuw Zeeland (27 landen)

Theoretisch spreekt de WHO en RIVM dus al van een Pandemie als er in zuid Spanje 1 persoon besmet is met een virus en ziekteverschijnselen heb. Terwijl die persoen in Spanje nog ziekt is wordt er amper 30 kilometer verop in Marokko bij 1 persoon een besmetting gevonden met hetzelfde virus en de persoon in Marokko heeft dezelfde ziekteverschijnselen als de persoon in Spanje.

Dus met het Coronavirus spreken we nu van een Pandemie?
Met de huidige richtlijnen van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) en RIVM, Ja.
Dan speken wij op dit moment van een Pandemie. Een Pandemie kijk niet naar het aantal patiënten maar alleen naar waar het virus actief is.


Mocht u nog vragen hebben, schroom niet en bel of mail ons. Met onze kennis uit de reguliere zorg en alternatieve zorg hebben wij meestal wel een antwoord of weten wij een weg waar u een eerlijk antwoord kan krijgen.

 

Maar vooral; LAAT U NIET GEK MAKEN.
Het Coronavirus niet gevaarlijker dan andere (griep)virussen.